Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای گفت: صنعت به مهندسی که نتواند یک پیچ را به درستی ببندد، احتیاجی ندارد پس باید نیرو‌های آماده به کار و ماهر پرورش داد.

محسن جهانشاهی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره جایگاه پژوهش در دانشگاه‌های فنی و مهارتی بیان کرد: دانشگاه‌های مهارتی در حوزه پژوهش‌های بنیادی ماموریتی ندارند، اما در حوزه پژوهش‌های کاربردی ماموریت ارزشمندی دارند که همان حلقه مفقوده ارتباط صنعت و دانشگاه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جهانشاهی در پاسخ به این سوال که دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای چه اقداماتی برای ارتباط بیشتر با صنعت انجام داده است، عنوان کرد: دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای برای ارتباط با صنعت طی این سال‌ها تفاهم‌نامه‌هایی را با دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های مختلف از جمله ایران خودرو امضا کرده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای ادامه داد: یکی از نقاط قوت دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای زیرساخت‌های آن در ۳۴۰۰ آزمایشگاه و کارگاه است که در بستر آن می‌تواند دانشجویان ماهری را پرورش دهد. سال گذشته طی تفاهم‌نامه‌ای با شبکه فناوری راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توانستیم آزمایشگاه‌های خود را به شبکه آن‌ها متصل کنیم. البته که آزمایشگاه‌های ما در این مدت به شبکه شاعا متصل بود، اما اتصال به شبکه آزمایشگاه‌های معاونت علمی از اقدامات مثبت یکسال اخیر به شما می‌رود.


وی اظهار داشت: در هفته پژوهش سال گذشته این نوید را دادیم که تا امسال شاهد رسوخ صنعت در دانشگاه و بالعکس باشیم که این اتفاق رخ داد. مثلا شرکت ایساکو در دانشگاه‌های ما مستقر شدند و آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های ما را تجهیز کردند تا در مقابل ما، نیرو‌های مورد نیاز آن‌ها را در دانشگاه رشد دهیم.


جهانشاهی این مسئله را برد برد دانست و گفت: این مسئله برد برد است، چون در فضای انقباضی بودجه دولتی که قطعا نمی‌توانیم آزمایشگاه‌ها را آنطور که باید تجهیز کنیم، اما اینگونه شرکت‌های خصوصی می‌توانند به ما کمک کنند و حتی با آوردن پرسنل صنعت به داخل دانشگاه آموزش‌های دوگانه را داشته باشیم.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای با بیان اینکه درحال حاضر بیش از ۸۰ درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه در شغل مرتبط با رشته‌شان مشغول کار هستند، ادامه داد: چنین آماری نشان می‌دهد که وقتی فردی از دانشگاه ما فارغ‌التحصیل می‌شود، چون مهارتی فرا گرفته و متناسب با نیاز‌های جامعه آموزش دیده است بلافاصله وارد بازار کار می‌شود.


وی درباره چنین اقدام مثبتی توضیح داد: دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای تنها دانشگاهی با مجوز وزارت علوم است که می‌تواند سرفصل‌های درسی خود را متناسب با نیاز‌های کف جامعه تغییر دهد براین اساس سال گذشته تعداد قابل توجهی از رشته‌های تحصیلی خود را حذف و تغییر دادیم. از طرف دیگر این سرفصل‌های درسی پشت درب‌های بسته تعیین نمی‌شوند و با همفکری اساتید و بهره‌برداران یا مشاوران صنعتی نوشته می‌شوند.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای تصریح کرد: در دانشگاه‌های مختلف به ویژه دانشگاه‌های دولتی تراز اول ۷۰ درصد دروس به صورت نظری و ۳۰ درصد دروس به شکل عملی تدریس می‌شود درحالی که این آمار در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای برعکس است. از دانشگاه‌های تراز اول نظری افراد دانا فارغ‌التحصیل می‌شوند که لزوما این دانایی مبتنی بر توانایی مهارتی و فناوری آن‌ها نیست.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

جهانشاهی در توضیح تفاوت این دانشگاه با سازمان آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای بیان کرد: دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای، شغل و حرفه را مبتنی بر دانش توسعه می‌دهد که از این نظر با سازمان فنی‌وحرفه‌ای متفاوت است، چون آن‌ها مدرک دانشگاهی نمی‌دهند صرفا دوره‌های کوتاه مدتی را برای مشاغل برگزار می‌کنند.


وی تاکید کرد: اگر در سال‌های اخیر به دانشگاه‌های مهارتی توجه بیشتری می‌شد طبیعتا بخشی قابل توجهی از فاصله ارتباط صنعت و دانشگاه را می‌توانستیم مرتفع کنیم. فارغ‌التحصیلان ما هم دستی در دانشگاه داشته‌اند و هم دستی در صنعت. صنعت به مهندسی که نتواند یک پیچ را به درستی ببندد، احتیاجی ندارد.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه فنی و حرفه ای ارتباط صنعت و دانشگاه سرفصل های درسی آزمایشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۸۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را دارد

رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری گفت: اکنون صنعت غذایی کشور پرنشاط است و گردش مالی آن بعد از صنعت پتروشیمی در مقام دوم قرار دارد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شقایق حق‌جوی جوانمرد؛ رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی طی سخنانی در افتتاحیه رویداد فبین‌فود (هم‌رسانی نیازها و ایده‌های نوآورانه صنایع غذایی در آزمایشگاه ساخت سریع) در مشهد مقدس سخن می‌گفت خاطرنشان کرد: دانشگاه های کشور بعد از انقلاب اسلامی رشد بسیاری کرده اند و افراد بسیاری نیز از آن فارغ‌التحصیل شده اند که این افراد باید در صنایع کشور مشغول به کار شوند. .از سوی دیگر صنعت نیز کارهای زیاد بر زمین مانده دارد که به سختی اداره می شوند و به همین دلیل نوآوری در آن کم دیده می شود و این معاونت مسئول اشاعه و ترویج فناوری است.

رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی با بیان اینکه صنایع به سختی به موضوع تحقیق و توسعه توجه دارند، گفت: این رویداد هم‌رسانی لازم را ایجاد می‌کند تا در کنار نیازهای صنایع، نقدینگی موجود در کشور و البته حضور نخبگان، حرکتی در کشور ایجاد شود تا ظرفیت‌های آزمایشگاه‌های ساخت سریع (فب‌لب) برای نوآوری در صنعت غذا فراهم شود.

حق‌جوی جوانمرد اظهار کرد: چشم‌انداز ما این است که این رویداد در سال‌های آینده بین‌المللی شود، زیرا غذا یکی از نمایشگرهای قدرت و فرهیختگی کشور ها به شمار می‌رود. این در حالی است که کشور ما با وجود غذاهای فاخر متشکل از هزاران ترکیب شگفت انگیز نتوانسته غذاهای خود را در کنار میراث و فرهنگمان به جهان معرفی و صادر کند.

شادی بلوریان؛ دبیر رویداد ملی فبین‌فود نیز با بیان این که این رویداد در سه کلیدواژه نوآوری، غذا و fablab (آزمایشگاه ساخت سریع) دنبال می‌شود، اظهار کرد: زمانی می‌توان از امنیت غذایی سخن گفت، که تمام مردم کشور به غذا در هر زمانی دسترسی داشته باشند و این رویداد سعی در هم‌افزایی بیشتر در این زمینه دارد زیرا کشورهای قدرتمند با تحدید غذا سعی در استعمار سایر کشورها دارند.

ارائه پژوهانه 10000 دلاری به پروژه‌های تحقیقاتی دارای همکار خارجی در حوزه فناوری‌های راهبردی

وی ادامه داد: مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی می‌توانند رسیدن به امنیت غذایی را با ایجاد زنجیره فناوری و نوآوری تقویت و تسهیل کنند.

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: برای اینکه بتوانیم به نوآوری دست پیدا کنیم، فب لب ها نقش کلیدی در رسیدن آسان و ارزان به محصولات دارند.

وی ادامه داد: آزمایشگاه ساخت سریع بر مبنای سه محور ساخت و تولید نمونه‌های اولیه، خدمات تخصصی و کنترل کیفی، شرایط ارزیابی و ارائه محصول به بازار را فراهم می کند.

بلوریان گفت: پژوهش برای پژوهش مورد نیاز ما نیست، بلکه به دنبال تولید محصولی هستیم تا طرح‌های ارزشمند ارائه شده بتواند مشکلات مسیر حرکتی صنایع را تسهیل کند؛ بر همین اساس فب‌لب ها درصورتی موفق هستند که بتوانند نیازی از جامعه را برطرف سازند.

وی افزود: در این مسیر فناورانه، وقتی نیازی از سوی صنعت شناسایی و دریافت شد به محققان و نوآوران ارجاع می‌شود و جهاد دانشگاهی نیز می‌تواند زیرساختهای لازم برای این هم افزایی را فراهم کند.

بلوریان درباره رویداد فبین فود هم گفت: بعد از رونمایی از پوستر رویداد ملی فبین‌فود توسط معاونت علمی ریاست جمهوری و جهاد دانشگاهی پیش‌رویدادهایی با هدف معرفی فب‌لب یا آزمایشگاه ساخت سریع برگزار شد.

به گفته وی، نخستین پیش‌رویداد آن با حضور صنایع مختلف، دومین پیش‌رویداد با حضور صنایع، نمایندگان دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و سومین پیش‌رویداد نیز با حضور نمایندگان صنایع، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برگزار شد.

بلوریان افزود: بعد از برگزاری پیش‌رویدادها 100 نیاز از صنایع دریافت شد و بعد از غربالگری ها 60 نیاز انتخاب شده و به اطلاع فناوران و نوآوران رسید، در این مراسم طرح‌های برگزیده معرفی می‌شوند.

در پایان رویداد ملی فبین فود، 9 تفاهم نامه بین صنایع و افراد نخبه به امضا رسید.

نخستین رویداد ملی"فبین‌فود" به منظور هم‌افزایی و مشارکت نقش‌آفرینان زیست بوم دانش و نوآوری در صنعت غذای کشور با عنوان " هم‌رسانی نیازها و ایده‌های نوآورانه صنایع غذایی در آزمایشگاه ساخت سریع (فب‌لب)" روز پنج‌شنبه 13 اردیبهشت ماه به همت پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در مشهد مقدس برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی واحد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است
  • واقعا آب چاه بخوریم بهتر از آب‌معدنی است؟ | روغن‌های زیرو ترانس تاییده بهداشت دارند
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را دارد
  • مقام دوم گردش مالی در کشور برای صنعت غذایی
  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم